NOMINATIE MANUEL MORAL

Manuel Moral benoemd tot voorzitter van de Sociale Commissie van de Confederatie Bouw

Brussel, 12 december 2019 – Manuel Moral, hr-manager bij SPIE Belgium, dochteronderneming van de groep SPIE, onafhankelijke Europese marktleider in multitechnische dienstverlening op het gebied van energie en communicatie, werd op 6 december 2019 officieel benoemd tot voorzitter van de Sociale Commissie van de Confederatie Bouw.

Afgelopen vrijdag trad Manuel Moral, hr-manager bij SPIE Belgium en al dertig jaar lid van de Sociale Commissie van de Confederatie Bouw, aan als voorzitter van deze Commissie, en dit voor onbepaalde tijd. Deze Commissie, die om de twee maanden bijeenkomt en een dertigtal leden telt, behandelt sociale problemen in verband met de bouwsector (relaties met de vakbonden, nieuwe sociale, fiscale, juridische, veiligheidsvoorschriften, ...).

Manuel Moral, die in 1988 in dienst trad bij SPIE Belgium, heeft deze nieuwe opdracht enthousiast aanvaard:
"Ik zal de komende jaren niet alleen de eer hebben om SPIE Belgium te vertegenwoordigen binnen de Commissie en om de belangen van de sector te verdedigen, maar vanaf nu ook om de vergaderingen van de Sociale Commissie voor te zitten, dus om de agenda van onze vergaderingen te beheren en de debatten richting te geven.
De kwaliteit van de sociale dialoog was altijd mijn stokpaardje binnen SPIE. Die dialoog is immers een echte hefboom voor het verbeteren van de arbeidsomstandigheden in de ondernemingen. Het vervult me met trots dat ik vandaag de uitdaging van de sociale dialoog binnen de bouwsector mag aangaan.
"

Ter herinnering: de Confederatie Bouw adviseert, informeert, verdedigt en vertegenwoordigt alle Belgische bouwondernemingen, ongeacht hun omvang.

Nieuws en bijhorende evenementen