HEIN DIRIX WORDT CEO

Hein Dirix volgt Johan Dekempe op in de directie van SPIE Belgium

Brussel, 2 mei 2019 – Hein Dirix is op 1 maart 2019 toegetreden tot SPIE Belgium, dochteronderneming van de groep SPIE, onafhankelijke Europese marktleider in multitechnische dienstverlening op het gebied van energie en communicatie. Vanaf 1 mei 2019 is hij benoemd tot afgevaardigd bestuurder van SPIE Belgium, waarvan hij de algemene leiding in handen neemt. Hij volgt Johan Dekempe op, die hem nog zal adviseren in zijn nieuwe functie tot 30 september van dit jaar, de datum waarop hij met pensioen gaat.

Hein Dirix is 53 jaar, heeft een diploma burgerlijk ingenieur van de KU Leuven en een diploma General Management van het Centre Europe?en d’Education Permanente in Fontainebleau.

In 1990 begon hij zijn loopbaan bij Exxon Chemicals. Kort daarna ging hij aan de slag bij Electrabel. Hij oefende er verschillende operationele en onderhoudsfuncties uit in de centrales. Hein Dirix werkte vervolgens een aantal jaar in de Verenigde Arabische Emiraten voor Tractebel Engineering en daarna opnieuw in België voor de BU Generation van Electrabel. In 1999 werd hij projectmanager voor de bouw van meerdere warmtekrachtkoppelingscentrales in de haven van Antwerpen en voor Zandvliet Power CCGT. Na een periode van vijf jaar als directeur van een onderhoudszone bij Electrabel verhuisde hij in 2005 naar Chili om de functie van COO van ECL op zich te nemen. Begin 2008 zette hij zijn carrière voort in Parijs als vicevoorzitter Synergy and Performance van GDF SUEZ. In 2010 besloot hij de overstap te maken naar Tractebel Engineering als directeur human resources, voordat hij midden 2013 algemeen directeur van Technum werd. In 2016 kwam Technum volledig onder de vleugels van Tractebel en werd Hein EVP van de Business Line Infrastructure, Building & Environment.

Van bij de eerste gesprekken voelde Hein Dirix zich erg aangesproken door SPIE Belgium: "Mijn manier van werken en mijn waarden sluiten perfect aan bij die van SPIE. Hier komen de medewerkers en hun veiligheid bovendien op de eerste plaats, en dit strookt volledig met mijn visie op de onderneming."

In navolging van zijn voorganger zal hij SPIE verder ontwikkelen en de marktevoluties van dichtbij volgen. Hij wil de positie van de onderneming versterken om in te spelen op de uitdagingen van convergentie tussen digitalisering en de technische diensten.

Nieuws en bijhorende evenementen