GREEN DEAL CIRCULAIR AANKOPEN

SPIE zet zich in voor de sociale, coöperatieve en solidaire economie en ondertekent de Green Deal Circulair Aankopen in België

Brussel, 28 november 2019 – SPIE Belgium, een dochteronderneming van SPIE, de onafhankelijke Europese marktleider in multitechnische dienstverlening op het vlak van energie en communicatie, heeft op 27 november 2019 de Green Deal Circulair Aankopen getekend. Dat gebeurde in aanwezigheid van Willy Borsus, viceminister-president van Wallonië en minister van Economie.

Het project is een gezamenlijk initiatief van verschillende organisaties die zich al inzetten voor een circulaire economie: de Service Public de Wallonie, The Shift (het Belgische platform voor duurzame ontwikkeling), de Société Régionale d’Investissement de Wallonie, de Sowalfin, de UCM en de Union Wallonne des Entreprises. Doelstelling: de circulaire economie in heel Wallonië bevorderen via het aankoopbeleid van openbare en private organisaties.

Door de Green Deal Circulair Aankopen te ondertekenen verbindt SPIE Belgium zich tot concrete actie en helpt het bedrijf de overgang van het Waalse Gewest naar een circulaire economie te versnellen. In een circulaire economie blijft de waarde van producten, materialen en hulpbronnen zo lang mogelijk behouden en wordt de afvalproductie tot een minimum beperkt.

In navolging van het project heeft SPIE Belgium daarom besloten haar aankoopbeleid in twee belangrijke domeinen te herzien. De kantoorbenodigdheden (pennen, schriften, papier) zullen voortaan afkomstig zijn uit de circulaire economie. In een tweede beweging wil de Belgische dochteronderneming ook de CO 2 -uitstoot van haar wagenpark verminderen en de vloot vergroenen.

Deze twee concrete projecten worden momenteel uitgewerkt door de aankoopafdeling van SPIE. Ze sluiten perfect aan bij de doelstellingen van de groep SPIE op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen”, vertelt David Grégoire, verantwoordelijke Directe aankoop. “SPIE is namelijk een toegewijde speler op sociaal en milieugebied en zet zich concreet in voor duurzame ontwikkeling.” 

Nieuws en bijhorende evenementen