Management

Hein Dirix Managing Director

Hij werd geboren in 1966 en behaalt een diploma burgerlijk ingenieur aan de Universiteit van Leuven en een diploma general management aan het Centre Européen de Formation Permanente in Fontainebleau.

Zijn carrière begint in 1990 bij Exxon Chemicals, maar al snel gaat hij aan de slag bij Electrabel waar hij verschillende operationele en maintenancefuncties uitoefent. Daarna werkt hij meerdere jaren in de Verenigde Arabische Emiraten voor Tractebel Engineering en, eenmaal terug in België, voor de BU Generation van Electrabel. In 1999 wordt hij Project Manager voor de bouw van meerdere warmtekrachtcentrales in de haven van Antwerpen en voor Zandvliet Power CCGT. Hij zetelt vijf jaar lang in de directie van een maintenancezone bij Electrabel, en verhuist in 2005 naar Chili om daar als COO aan de slag te gaan bij ECL. Begin 2008 zet hij zijn loopbaan verder in Parijs als Vice President Synergy and Performance van GDF SUEZ. In 2010 beslist hij om terug te keren naar Tractebel Engineering als HR Director. Midden 2013 wordt hij Algemeen Directeur van Technum. In 2016 wordt Technum overgenomen door Tractebel en Hein wordt EVP van de Business Line Infrastructure, Building en Environment.

Jean Aerts Director Industry

Hij werd geboren in 1960 en behaalt een diploma ingenieur elektromechanica aan de Katholieke Industriële Hogeschool Antwerpen (KIHA) en een diploma preventie- en veiligheidsadviseur aan het Rijksuniversitair Centrum Antwerpen.

Hij begint z'n carrière in 1986 als ingenieur en verantwoordelijke van de onderhoudsdienst bij B.M.T. in Schoten. In 1988 zet hij z'n carrière verder als verantwoordelijke van de montage- en veiligheidsafdeling van de multinational thyssenkrupp. Vier jaar later gaat hij als productiedirecteur en veiligheidsverantwoordelijke aan de slag bij Intraco nv, een bedrijf dat in België actief is op de markt voor plastic buizen. In 1996 stapt hij over naar Eyke Hogendoorn bv, waar hij de functie van directeur van de plasticafdeling uitoefent. In 2007 start hij bij SPIE Belgium als Business Unit Manager Industry in Grobbendonk en enkele jaren later wordt hij Director Industry van SPIE Belgium.

Jean-Pierre Butacide Director of Finance and Administration

Hij werd geboren in 1965 en behaalt een diploma sociaaleconomische wetenschappen (afstudeerrichting beheer en informatica) aan de Facultés universitaires Notre-Dame de la Paix in Namen.

Eén jaar lang staat hij aan het hoofd van AIESEC Belgium. Daarna, in 1989, start hij z'n carrière bij KPMG binnen de auditactiviteiten. Dankzij de ervaring die hij opdoet bij verschillende klanten uit de bouwsector, kan hij in 1993 aan de slag bij de groep Hamon. Daar oefent hij verschillende financiële functies uit, zoals financieel directeur van Hamon Thermal en Engineering en verantwoordelijke voor de consolidatie en beheerscontrole van de groep. Hij werkt mee aan de voorbereiding van de beursgang van Hamon in Brussel en is financieel directeur bij Hamon-Lummus, een joint venture van de groep Hamon en de groep ABB Lummus. In 2003 stapt hij over naar CRH, een Ierse groep die zich toelegt op cementproductie. Daar wordt hij financieel directeur van de subgroep Plakabeton. Zijn voornaamste rol is om een familiebedrijf in volle ontwikkeling te integreren in een grote internationale groep. In september 2005 komt hij bij SPIE Belgium terecht als financieel directeur. Hij superviseert de boekhouding, de kasstromen, de budget- en beheerscontrole, de kredietcontrole en de juridische dienst.

Mario Brusselmans Director Infrastructure

Hij werd geboren in 1978 en behaalt een diploma Industrieel Ingenieur Elektromechanica aan de Universiteit van Leuven - Campus De Nayer in St Katelijne Waver.

Zijn carrière begint in 2001 bij GTI Infra in Zaventem, waar hij aan de slag gaat als assistent projectleider in de afdeling zwakstroom en automatisatie. Na de overname van de GTI-groep door Fabricom groeit hij door in de afdeling Rail tot Senior Project Manager. Na 13 jaar bij Fabricom (ondertussen Engie geworden) kiest hij om de stap te zetten naar SPIE als Department Manager Infrastructure voor de regio Vlaanderen. Drie jaar later promoveert hij tot Business Unit Manager bij Infrastructure. In 2020 neemt hij de leiding als directeur van de divisie Infrastructure.

Audrey Van Impe Human Resources Director

Ze werd geboren in 1975, en behaalt een Master in Klinische Psychologie en een Master na Master in Human Resources Management.

Ze begon haar carrière in 2002 als psycholoog en freelance consultant, voordat ze in 2005 Lidl vervoegde als HR Recruitment & Business Partner. Tussen 2009 en 2011 was ze werkzaam als HR Talent Manager bij Rexel Belgium en als HR Business Generalist bij Baxter Bio Science. Eind 2011 trad ze in dienst bij Delhaize Groep waar ze gedurende bijna 8 jaar verschillende HR-functies bekleedde zoals HR Manager Supermarkets, HR Talent Acquisition Manager, HR Talent & Engagement Manager vooraleer ze de business vervoegde als District Director. Sinds 2019 en tot haar komst bij SPIE bekleedde ze de functie van HR-directeur bij de Mestdagh Groep, waar ze ook lid was van het directiecomité.

Pascal Lekeu Director Building Solutions

Hij werd geboren in 1965 en behaalt een diploma als Electromechanical Engineering aan de Haute Ecole Blaise Pascal.

Hij begon zijn carrière bij KONE in 1988 en bekleedde er verschillende commerciële functies, tot hij in 2008 doorgroeide en toetrad tot het directiecomité van KONE Belgium & Luxembourg. Binnen het comité had Pascal verschillende commerciële en regionale rollen. In 2015 werd hij aangesteld als Managing Director KONE Belgium & Luxembourg. Sinds februari 2021 was Pascal directeur New Equipment Business voor KONE Frankrijk en werkte hij in Parijs.

Frederik Dewulf Director ICS

Hij is geboren in 1969 en hij behaalde een diploma Burgerlijk Ingenieur aan de Universiteit van Gent en een diploma Business Management aan de KU Leuven.

Hij begon zijn carrière in 1995 bij France Telecom als International Sales Manager, waarna hij bij verschillende bedrijven aan de slag ging: Verizon (als European Marketing Director), ACN (VP Product and Business Development Europe), Interxion (Managing Director Belgium) en Glide Group (General Manager Europe).  In september 2023 trad hij in dienst bij SPIE Belgium.