Brederode Corner

KLANT Befimmo
PLAATS Brussel
DATUM Februari 2019

Befimmo gaat in zee met SPIE voor de renovatie van het gebouw 'Brederode Corner'

SPIE Belgium, een dochteronderneming van SPIE, de onafhankelijke Europese marktleider in multitechnische dienstverlening op het vlak van energie en communicatie, is aangetrokken voor de grondige renovatie van het kantoorgebouw 'Brederode Corner'. De werken worden geleid door Befimmo, de vastgoedspecialist in kantoorgebouwen.

Befimmo begon in april 2018 met de grondige renovatie van 'Brederode Corner'. Na de werken nemen enkele voorname huurders hun intrek in dit gebouw in een van de Brusselse winkelstraten. Het pand ligt op wandelafstand van het koninklijk paleis en de belangrijkste culturele en historische bezienswaardigheden van Brussel. SPIE Belgium neemt het hele gebouw van meer dan 6500 m2 onder handen en richt zich daarbij vooral op de volgende elementen: HVAC, elektriciteit, sanitair en de automatisering van het branddetectiesysteem.

Omdat het gebouw al over een jaar opgeleverd moet worden, zet SPIE Belgium maar liefst dertig krachten (ingenieurs, technische en administratieve medewerkers) in voor dit multitechnische project. De groep zal ook BIM-maquettes opmaken (Building Information Modeling). Die digitale modellen laten de bouwwerken vlotter verlopen en helpen de verschillende partners om informatie uit te wisselen.

De werken die SPIE Belgium in 'Brederode Corner' uitvoert, moeten voldoen aan de BREEAM-normen. Dat is de meest gebruikte standaard voor de ecologische prestaties van kantoorgebouwen. Voor dit gebouw mikt Befimmo op een 'Excellent'-certificaat van BREEAM.

Onze teams hebben uitstekend geluisterd naar wat Befimmo wil, zodat we daar perfect op kunnen inspelen. Aan die service hebben we deze mooie multitechnische opdracht te danken", aldus Christophe Castiaux, Senior Business Development Manager bij SPIE Belgium. “Dat we één aanspreekpunt voor alle werken bieden, was ook van doorslaggevend belang", gaat hij verder. Volgens Sandra Gottcheiner, manager van de afdeling Building Systems bij SPIE Belgium, is het voor klanten uit de vastgoedsector vooral een uitdaging om de huurders van hun kantoren voldoende comfort, flexibiliteit en moderne voorzieningen te bieden. "Om die uitdaging tot een goed einde te brengen, werkt SPIE nauw samen met haar klanten. Onze teams ontfermen zich over alle technische aspecten, waaronder ook de ecologische prestaties van de gebouwen en het datamanagement", zegt ze.

Geassocieerde markt

Geassocieerde afdeling