SPIE Belgium werft massaal aan

Zoektocht naar meer dan 300 SPIEcialisten

Anderlecht, 7 juni 2023 - SPIE Belgium, dochteronderneming van de SPIE-groep en onafhankelijk Europees marktleider in multitechnische dienstverlening op het gebied van energie en communicatie, lanceert een grote rekruteringscampagne om haar multidisciplinaire teams in heel België te versterken. Doel van de campagne: honderden nieuwe "SPIEcialisten" vinden om het bedrijf te versterken en de uitdagingen in de bouw-, energie- en mobiliteitssector aan te gaan.

 

Een inSPIErerende werkgever...

Als toonaangevende speler in multitechnische dienstverlening op het gebied van industrie, tertiaire sector en infrastructuur heeft SPIE Belgium momenteel 1.550 medewerkers in België. Om te blijven groeien, is het bedrijf voortdurend op zoek naar nieuw talent. Zo heeft SPIE in 2022 meer dan 250 medewerkers aangeworven en in de komende maanden wil het bedrijf 335 nieuwe vacatures openen.

Naast de trots om bij te dragen aan de uitdagingen in de bouw, energie en mobiliteit, vormen ook het teamwork, de werksfeer en ‘welzijn op het werk’-initiatieven sterke troeven voor het bedrijf. Dit jaar werd SPIE voor de 16e keer in België uitgeroepen tot Top Employer.

SPIE besteedt ook bijzonder veel aandacht aan de permanente opleiding van haar medewerkers, zodat zij zich zowel op professioneel als op persoonlijk niveau optimaal kunnen ontwikkelen. Elk jaar krijgen bijna 90% van de SPIE-medewerkers in Europa een opleiding. In België komt dit neer op maar liefst 20.000 opleidingsuren per jaar.

Om nieuw talent aan te trekken lanceert SPIE Belgium een grootschalige rekruteringscampagne. Daarnaast investeert de onderneming ook in de talenten van morgen door samen te werken met Volta, het kruispunt van elektrotechniek, die met initiatieven zoals https://go-electro.be/ jongeren wil warm maken voor technische beroepen waaraan een tekort is.

 

… op zoek naar nieuwe SPIEcialisten

Er worden verschillende profielen gezocht die aansluiten bij de vele specialiteiten binnen SPIE Belgium. Om enkele voorbeelden te geven: project managers, werfleiders, elektriciens, monteurs, lassers, pijpfitters, HVAC-technici, enz.

 

"SPIE Belgium heeft een uitgebreid expertisespectrum en is voortdurend op zoek naar nieuw talent om vacatures binnen elk van haar expertisedomeinen in te vullen. Met deze campagne willen we talent met heel diverse achtergronden aanwerven en opleiden, om onze teams van gepassioneerde experts, die fier zijn op hun werk aan te vullen", legt Audrey Van Impe, hoofd personeelszaken bij SPIE Belgium, uit.

 

Met deze wervingscampagne wil SPIE Belgium vooral de aandacht vestigen op de technische beroepen, die essentieel zijn voor haar activiteiten. Het bedrijf doet dit door niet alleen de knowhow van haar medewerkers maar ook de vriendelijke en warme bedrijfscultuur in de verf te zetten.  De vacatures bij SPIE Belgium - momenteel 171 - zijn te vinden op: Werken bij SPIE Belgium - Carreers | SPIE