Partnerschap met Charleroi Airport

SPIE versterkt haar partnerschap met Brussels South Charleroi Airport

Brussel, 17 september 2020 – SPIE Belgium, de Belgische dochteronderneming van SPIE, onafhankelijke Europese marktleider in multitechnische dienstverlening op het gebied van energie en communicatie, speelt al meer dan twintig jaar een rol in de ontwikkeling en het onderhoud van Brussels South Charleroi Airport. Voor de luchthaven gaat dit jaar een nieuwe fase van haar ontwikkelingsplan in. 

 

Al meer dan twintig jaar lang staat SPIE Belgium regelmatig in voor werken op het vlak van kerosineopslag en de markering van de start- en landingsbanen. Tijdens deze samenwerking werden gaandeweg meer projecten aan SPIE toevertrouwd. Vandaag neemt SPIE Belgium de installatie van de vierde kerosineopslagtank voor haar rekening en werkt het bedrijf mee aan de uitbreiding van de start- en landingsbanen, samen met andere experts op dit gebied.

 

Yves Dupont, afdelingshoofd van de divisie Infrastructuur bij SPIE Belgium, legt uit waarom dit partnerschap met de luchthaven zo'n succes is: “Onze lange, goede samenwerking met de luchthaven van Charleroi hebben we te danken aan de reële meerwaarde die onze expertise en onze teams dagelijks bieden op de werven van de luchthaven. Ons uitstekend gekwalificeerde personeel is permanent aanwezig: afhankelijk van de opdracht werken er tot vijftien van onze mensen op de site. Met onze gesprekspartners, de Société Wallonne des Aéroports (SOWAER, eigenaar van de site) en Brussels South Charleroi Airport (BSCA, uitbater van de luchthaven), hebben we in de loop van de jaren een echt partnerschap opgebouwd. Dat stelt ons in staat om nog meer waarde te creëren en werkelijk bij te dragen aan de groei van onze bedrijven.

Geassocieerde markt

Geassocieerde afdeling