FlexiPrint bij CPH

Dankzij FlexiPrint van SPIE heeft de bank CPH voortaan een uniform printerpark

Brussel, 30 september 2020 – SPIE Belgium, de Belgische dochteronderneming van SPIE, onafhankelijke Europese marktleider in multitechnische dienstverlening op het gebied van energie en communicatie, werd door de bank CPH gekozen om haar printerpark volledig uniform te maken. FlexiPrint bleek de ideale oplossing te zijn.

 

Momenteel heeft de bank CPH zo'n dertig kantoren verspreid over drie Waalse provincies. In 2018 besloot de bank dat het tijd was voor een uniform printerpark op alle locaties. Haar vereisten? Betrouwbare printers, een gemakkelijker beheer van verbruiksartikelen, gebruikersondersteuning, een scherpe prijs en een overzicht van het totale printvolume voor het IT-team.

 

Een kolfje naar de hand van de divisie ICS van SPIE Belgium, die voor deze uitdaging haar FlexiPrint-oplossing aan de bank voorstelde. Een vereenvoudigde printomgeving, 100% flexibiliteit, een maximale veiligheid van gegevens, een geoptimaliseerd kostenbeheer, een hogere productiviteit en een kleinere ecologische voetafdruk ... De voordelen van FlexiPrint spreken voor zich.

 

Als eerste stap heeft SPIE verschillende HP demonstratieprinters aan CPH bezorgd. Zo konden de medewerkers de toestellen uittesten en een keuze maken. Na deze testfase selecteerde SPIE het type printermodel dat geïnstalleerd zou worden. Ook werd zorgvuldig in kaart gebracht hoeveel multifunctionele printers in elk bankkantoor nodig waren. Daarna hebben de teams van SPIE Belgium de FlexiPrint-oplossing op maat uitgerold. Drie technici zorgden voor de installatie en de configuratie van de printers. Hierbij hielden ze rekening met de voorwaarden (deadline, schema's en bijzonderheden) die SPIE Belgium samen met de klant was overeengekomen. De divisie ICS van SPIE Belgium volgt trouwens proactief de nodige verbruiksartikelen op en vult ze op tijd aan, tijdens de hele duur van het contract.

 

Jacques Risselin, medewerker van de IT-afdeling van CPH, is zeer tevreden over deze samenwerking:

"In SPIE hebben we de ideale partner voor deze opdracht gevonden. In de FlexiPrint-oplossing is alles inbegrepen: SPIE Belgium houdt toezicht op ons printerpark en voert het onderhoud uit. We moeten hier zelf niets voor doen en ook geen verbruiksartikelen stockeren. Zo komt er aardig wat tijd vrij voor onze afdelingen IT en logistiek. Onze gebruikers blijken ook heel positief. Ze zijn heel tevreden over de kwaliteit van de machines en interfaces, de toners zijn gemakkelijk te verwisselen en de bediening start automatisch. Niets dan lof dus."

Geassocieerde markt

Geassocieerde afdeling