Laadpunten IONITY

Klant IONITY Gmbh
Locaties Waals Gewest en Europa

Uitrol van het laadpalennetwerk voor elektrische voertuigen van IONITY

 

SPIE rolt het netwerk van IONITY uit, een gezamenlijk project waarvoor verschillende autofabrikanten de handen in elkaar sloegen: BMW, Mercedes-Benz, Ford, Audi en Porsche. De doelstelling? Een krachtig Europees netwerk van laadpunten voor elektrische voertuigen uitzetten.

Tegen 2020 zullen er in totaal meer dan 400 krachtige laadpunten beschikbaar zijn in Europa. Die palen hebben een capaciteit van 350 kW.

SPIE kreeg twee verschillende taken toegewezen: de voorbereiding van 66 laadpunten voor Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Tsjechië, Hongarije en Slowakije en de installatie van 103 laadpunten op grote verkeerswegen van Duitsland, België, Frankrijk, Polen, Hongarije en Nederland. In België installeerde SPIE Belgium 4 laadpalen in Bierset, 8 in Thieu, 8 in Froyennes en 10 in Wetteren.

SPIE werd aldus de voorkeurpartner voor het ontwerp, de installatie, het onderhoud en de exploitatie van de laadpunten voor elektrische voertuigen van dit ambitieuze netwerk. Zo versterkt SPIE haar positie als hoofdspeler op de markten Smart City, interstedelijke infrastructuur en energietransitie.

Geassocieerde markt

Geassocieerde afdeling