SPIE Belgium - ontwerp, montage en installatie van een skid

Industry Aalter heeft een missie gekregen van de wereldleider op het gebied van synthetisch rubber en levert aan de autobanden- en farmaceutische industrie.  

De job bestond eruit om een skid(*) te ontwerpen, samen te stellen en te monteren ter plaatste. De skid heeft als functie om stadswater te verzachten in verschillende fases.

 

Het ontwerp is gebaseerd op een vorig model maar moet nu, naast de functionaliteit, voldoen aan bepaalde strikte inbouwvoorwaarden. Het geheel bestaat uit een RVS frame en HDPE piping met de nodige instrumentatie ingebouwd. Alles moet naadloos in elkaar passen.

 

De montage werd gerealiseerd in onze prefab ateliers te Aalter, wat meteen tal van voordelen biedt :

 

On site wordt de skid ingebouwd en geconnecteerd aan de  bestaande installatie. Gezien de beperkte ruimte heeft het ontwerp wat voeten in de aarde gehad aangezien dit niet evident te bereiken is d.m.v. spiegellassen van HDPE. De keuze voor HDPE is gemaakt gezien het chemisch karakter van de in te spuiten stoffen.

-

(*) Een skid is een onderdeel van de procestechniek. Op het frame van de skid kunnen verschillende componenten worden gemonteerd zoals warmtewisselaars, pompen, tanks en onderdelen van leidingen ...

Een skid is voor veel bedrijven een ideale oplossing omdat een complete installatie op een frame sneller kan worden geïnstalleerd dan alle losse componenten op de locatie zelf te assembleren. Hierdoor hoeft een productieproces minder lang te worden onderbroken.

Geassocieerde markt

Geassocieerde afdeling