Netwerkaansluiting en volledige bekabeling van vier windmolenparken

LOCATIES Gent, Eeklo, Antwerpen, Brugge

Aan de top van de windmolenindustrie

SPIE Belgium heeft de netwerkverbinding en de volledige bekabeling van vier windmolenparken voor haar rekening genomen. Door deze grootschalige opdrachten is SPIE een referentie op de Belgische markt van hernieuwbare energie.

De eerste opdracht was voor Siemens Wind Power. SPIE moest de laagspanningskabels van het windmolenpark in Rieme (Gent) installeren en ze aansluiten aan de windmolens en de transformatoren. Op die eerste opdracht volgde al snel een tweede. Nu ging het om Aspiravi, een belangrijke Belgische speler op het vlak van hernieuwbare energie.

In het windmolenpark van Assenede (Eeklo) heeft SPIE Belgium zes windmolens op het netwerk van Elia aangesloten.

SPIE Belgium legde de bekabeling van het windmolenpark in Meer (Antwerpen) voor Siemens Wind Power en renoveerde het volledige windmolenpark van de elektrische centrale in Herdersbrug (Brugge) voor Engie via Wind4Flanders.

De technische kennis over laag- en hoogspanningskabels, de specifieke expertise op het gebied van bekabeling en de goede relatie met netwerkbeheerder Elia: dat zijn de troeven die van SPIE een referentie maken in de Belgische sector van de windmolens en hernieuwbare energie.

Geassocieerde markt

Geassocieerde afdeling