BUILDING PROJECTS

Building Projects is de afdeling van SPIE Belgium die projecten inzake technische installaties voor gebouwen verzorgt. Winkelcentra, industrie- of ziekenhuiscentra, overheidsgebouwen, datacenters, enz. Nieuwbouw of renovatie, volledige of gedeeltelijke opdrachten: wat uw project ook inhoudt, SPIE is uw vertrouwenspartner voor al uw technische installaties. Elektriciteit, verwarming, airconditioning, verlichting, sanitaire voorzieningen, branddetectie of loodgieterij: onze afdeling Building Projects is uw unieke contactpunt voor de uitvoering van uw werken.

 

Globaal beheer

Bent u beslisser of investeerder in vastgoed en bent u op zoek naar één enkele partner voor uw technische werkzaamheden? Van advies tot bouw, van ontwerp tot verwezenlijking, ingebruikname en optimalisering van uw infrastructuren biedt onze afdeling u een globale, innovatieve oplossing en multidisciplinaire teams.

 

Onze expertisegebiede

Building Project omvat alle technische prestaties van het gebouw:


Onze oplossingen zijn functioneel, volledig gecoördineerd met de bouwheren, lokaal en milieuvriendelijk.

 

Werven optimaliseren

De digitalisering verspreidt zich snel en is niet meer uit onze organisaties weg te denken. Vandaag zorgt het systeem voor de digitale modellering van technische werkzaamheden of “Building Information Modeling” (BIM), voor een grondige wijziging in het beheer van onze werven.

De voordelen:

  • coördinatie en uitrol van MEP-opdrachten (Mechanical, Electrical & Piping Design)
  • kostenbeheersing (betrouwbaardere berekening van de bedragen)
  • naleving van termijnen
  • kwaliteitsverbetering dankzij het opsporen en voorkomen van problemen op de site
  • realtime wijzigingen
  • duurzaamheid


 

Onze sterke punten

« Wat ons uniek maakt, is onze multitechnische dimensie. Op die manier verbeteren wij voor onze klanten de coördinatie van alle gespecialiseerde vakgebieden die verband houden met de verwezenlijking van hun gebouwen. »

Pierre Van Den Eynde,
Directeur van de afdeling Building Projects

 

Multiservice

Onze expertise in alle technieken van het gebouw vormt een troef om uw meest ambitieuze projecten waar te maken.
 

Nabijheid

Door onze geografische spreiding en onze bedrijfscultuur staan we dicht bij onze klanten. En we zijn volledig betrokken bij alle fasen van de werkzaamheden.
 

Uitmuntendheid

Door de getrouwheid van onze klanten, kunnen wij kwaliteit boven kwantiteit stellen. Onze afdeling kon een uitmuntende reputatie opbouwen dankzij haar betrouwbaarheid en de vakkundigheid van de teams.
 

Flexibiliteit

Wij stemmen onze technieken af op de ontwikkeling en specifieke kenmerken van elk project. Bovendien geven wij onze oplossingen voortdurend opnieuw vorm met het oog op nog kwalitatievere gebouwen.
 

Green Share

Aangezien wij uitstekend scoren op het gebied van innovatieve technieken, is meer dan 40% van onze projecten volgens de Europese criteria als “groen” gecategoriseerd.

 

De uitdagingen van onze sector

Naar een koolstofarme toekomst

Bij SPIE zetten we ons in voor een duurzamere wereld. Wij trachten een positief verschil te maken in onze sector, die meer moet inzetten op energie-efficiëntie via nieuwe technieken en regelgeving.
 

Circulaire economie

Een duurzame benadering door bouwafval in een korte keten maximaal te valoriseren, sluit aan bij de nieuwe afvalvrije economie.
 

Naar nieuwe gezondheidsnormen

Door te anticiperen op eventuele wijzigingen van de gezondheidsnormen inzake luchtverversing in onze ontwerpen worden onze projecten veerkrachtiger ten aanzien van de onzekerheden van het huidige tijdperk.
 

Data-driven design, met het oog op Smart Building

Via intelligente gegevensinzameling met betrekking tot het gebouw zorgen we voor meer flexibiliteit en een grotere efficiëntie, en dus ook voor een langere levensduur van de gebouwen.
 

Aanpasbaarheid van gebouwen

Flexibele, multifunctionele gebouwen ontwerpen als antwoord op de nieuwe manieren waarop ruimten worden benut. In de toekomst moet elk gebouw multifunctioneel zijn.

 

Ontdek onze laatste verwezenlijkingen in de rubriek Referenties op onze website.

Onze laatste verwezenlijkingen

ONTDEK

Referenties & Nieuws