Dagziekenhuis UZ Leuven

Uitrusting dagziekenhuis chirurgie en ambulant centrum UZ Leuven

UZ Leuven en KU Leuven staan weer een stuk verder met de uitbouw van hun Health Sciences campus Gasthuisberg, waar ze op termijn alle acute medische zorg willen centraliseren. De voorbije jaren en maanden werden onder meer het dagziekenhuis chirurgie A en de zone voor ambulante zorg uitgebreid. SPIE Belgium Building Systems was verheugd hieraan een belangrijke bijdrage te kunnen leveren.

Voor het dagziekenhuis chirurgie A zorgde SPIE onder meer voor de uitrusting van de operatiezalen en de recovery- en nazorgzone, waar patiënten van een pas uitgevoerde ingreep herstellen. Het stond onder meer in voor de installatie van geïntegreerde meld- en bedieningspanelen en het aansluiten van het patiënteninformatie en - communicatiesysteem (PICS). Voorts ook de volledige elektrische installatie incl. UPS-systemen, die ervoor moeten zorgen dat kritische toepassingen geen stroomstoring krijgen, en voor de isolatiebewaking die permanent controleert of er geen foutstromen zijn. Ten slotte verzorgde SPIE eveneens de plaatsing van muziekdistributie en de bekabeling voor interactieve schermen, en toegangscontrole.

Daarnaast werkte SPIE mee aan fase V van het masterplan campus Gasthuisberg. Die omvatte een nieuw ambulant centrum ter voorbereiding van een verregaande renovatie van het bestaande consultatieblok.  We plaatsten er onder meer een hoogspanningscabine en verzorgden er ook algemene elektrische werken.

SPIE Belgium Building Systems was trots de gevraagde projecten binnen de afgesproken tijd en het overeengekomen budget te kunnen afhandelen. Bovendien gebeurde dat met respect voor de specifieke omgeving waarin gewerkt werd. De medische zorg in de andere gebouwen op de site moest op de beste manier kunnen doorgaan.

 

Geassocieerde markt

Geassocieerde afdeling