SPIE waakt over het comfort van de Ghelamco Arena

Soort project Privé-infrastructuren
Klant Ghelamco Group
Locatie Gent
Duur 6 maanden

Op aanvraag van de Belgische projectontwikkelaar Ghelamco, heeft SPIE de HVAC (heating, ventilation and air conditioning) geplaatst van het nieuwe stadion van KAA Gent. KAA Gent is een bekende profvoetbalclub en speelde sinds 1920 op dezelfde grasmat.

 

De expertise van SPIE Belgium op het vlak van HVAC reikt van het ontwerp tot het onderhoud. Er kwamen aangepaste oplossingen in het nieuwe Gentse stadion om de installaties te optimaliseren en het energierendement te verbeteren. Naast de verwarming, de ventilatie en de airconditioning, hebben de medewerkers van SPIE ook hun steentje bijgedragen aan de luchtbehandelingsinstallaties, de loodgieterij, de stookinstallaties en de brandbeveiliging.

 

Dankzij de HVAC-installaties geplaatst door SPIE Belgium kunnen de toeschouwers op de tribunes de wedstrijden bijwonen in hygiënische omstandigheden (CO2, geur, vervuilende stoffen) en in alle veiligheid (brandkleppen in de ventilatie, rookafvoer). Daarbij wordt de huidige wetgeving nageleefd en wordt het comfort verhoogd, bijvoorbeeld doordat de omgevingstemperatuur kan worden afgesteld naargelang het seizoen.

 

In het jaar van de inhuldiging van de Ghelamco Arena werd het sportstadion wereldwijd geprezen voor z’n vooruitstrevend design. Daarnaast is het het eerste ecologische stadion in de Benelux: het regenwater wordt opgevangen en gebruikt voor het sanitair en het onderhoud van het veld.

Geassocieerde markt

Geassocieerde afdeling