HVAC-installatie in het Havenhuis in Antwerpen

KLANT Havenhuis Antwerpen
LOCATIE Antwerpen
Duur 30 maanden

In het Havenhuis in Antwerpen kon SPIE Belgium haar expertise botvieren in het kader van het bouwwerkinformatiemodel (“Building Information Modeling”, BIM). Dankzij deze spitstechnologie konden verschillende afdelingen van SPIE meewerken aan dit prestigieuze project van de architect Zaha Hadid.

Het Havenhuis is de nieuwe zetel van de beheerder van de haven van Antwerpen (Havenbedrijf), waar 500 werknemers werken. Het is ook de dagelijkse ontmoetingsplaats van de Antwerpse havengemeenschap.

SPIE Belgium werd door de havenautoriteiten aangesteld om de HVAC (heating, ventilation and air conditioning) van het volledige gebouw te installeren. Zowel de coördinatie als de ontwikkeling van de werf plukten de voordelen van de BIM-werkomgeving.

De architecturale complexiteit van het gebouw en de strakke planning vereisten een onberispelijke coördinatie van de verschillende benodigde technieken: een van de belangrijkste troeven van BIM. Dit soort digitale modeling zorgt ervoor dat de teams van SPIE de werkorganisatie kunnen optimaliseren en de veiligheid ervan kunnen garanderen.

Geassocieerde markt

Geassocieerde afdeling