HVAC-installatie in het Bosuilstadion in Antwerpen

KLANT Ghelamco Group
Duur 9 maanden

Na de succesvolle opdracht in de Ghelamco Arena in Gent, mocht SPIE Belgium zich ontfermen over de HVAC-installatie (heating, ventilation and air conditioning) tijdens de renovatie van de hoofdtribune van het Bosuilstadion in Antwerpen.

 

In het Bosuilstadion, thuishaven van Antwerp, de oudste voetbalclub van België, werden de expertise en vaardigheden van SPIE Belgium goed benut: optimalisatie van het comfort en van de HVAC-installaties in het kader van de capaciteitsvergroting van de tribunes (7.000 extra supporters).

 

De expertise van SPIE Belgium op het vlak van HVAC reikt van het ontwerp tot het onderhoud. Dankzij aangepaste oplossingen werd het energierendement van de nieuwe tribune opgekrikt. Naast de verwarming, de ventilatie en de klimaatregeling droegen de medewerkers van SPIE ook hun steentje bij aan de luchtbehandelingsinstallaties en de brandbeveiliging.

 

Dankzij de HVAC-installaties geplaatst door SPIE Belgium kunnen de toeschouwers op de tribunes de wedstrijden bijwonen in hygiënische omstandigheden (CO2, geur, vervuilende stoffen) en in alle veiligheid (brandkleppen in de ventilatie, rookafvoer). Daarbij wordt de huidige wetgeving nageleefd en wordt het comfort verhoogd, bijvoorbeeld doordat de omgevingstemperatuur kan worden afgesteld naargelang het seizoen.

Geassocieerde markt

Geassocieerde afdeling