SPIE voor de 14de keer verkozen tot Top Employer in België

In 2020 wist SPIE Belgium zich te onderscheiden door de invoering van zijn leadershipprincipes.

Brussel, 25 januari 2021 – SPIE Belgium, een dochteronderneming van de groep SPIE, de onafhankelijke Europese marktleider in multitechnische dienstverlening op het gebied van energie en communicatie, is erg trots dat het voor de veertiende keer is uitgeroepen tot 'Top Employer'.

 

Op 28 januari wordt SPIE Belgium in de bloemetjes gezet tijdens een virtueel feest dat wordt georganiseerd door het Top Employers Institute, het internationale certificeringsinstituut dat uitmuntendheid in de ondernemingspraktijken inzake human resources management erkent.

SPIE Belgium is voor de veertiende keer gecertificeerd – waaronder elf jaar op rij – en wist zich in 2020 in het bijzonder te onderscheiden door het invoeren van haar leadershipprincipes.

Leadership[1] is een cruciaal element in een dienstverlenend bedrijf als SPIE, waar vrouwen en mannen de voornaamste troef vormen. Uitmuntendheid op het vlak van leadership is dan ook een fundamentele succesfactor voor de globale prestaties van de onderneming. Daarom heeft SPIE besloten om leadershipprincipes te implementeren. Aan de hand van die principes kan worden benadrukt wat de onderneming verwacht van elke 'leader' op het vlak van gedrag. Deze principes zijn de concrete vertaling van de waarden van SPIE, namelijk prestatie, nabijheid en verantwoordelijkheid, en zijn dus een vast onderdeel van het DNA van het bedrijf.

Annik Vandeputte, verantwoordelijke hr-ontwikkeling bij SPIE Belgium: "In 2020 hebben we de talrijke inspanningen van het voorgaande jaar voortgezet met het oog op de optimalisatie van onze rekruteringsstrategie en de verdere digitalisering van de verschillende hr-processen. We hebben ons in belangrijke mate onderscheiden op het vlak van de ontwikkeling van leadership in onze onderneming door de implementatie van leadershipsprincipes, een model van verwachte competenties en een opleidingsprogramma voor onze leaders."

Het Top Employers Institute werd meer dan 25 jaar geleden opgericht. Dit internationale certificeringsbedrijf beloont werkgevers die hun werknemers uitstekende arbeidsomstandigheden bieden. Sinds zijn oprichting heeft het Top Employers Institute meer dan 1600 organisaties in 119 landen/regio's beloond. De ondernemingen die een certificaat als 'Top Employer' in de wacht hebben gesleept, hebben een positieve invloed op het leven van meer dan 6.900.000 werknemers wereldwijd.

 

 

[1] Leadership, een term die ontleend is uit het Engels, definieert het vermogen van een persoon om andere personen of organisaties te leiden of aan te sturen met het oog op het bereiken van bepaalde doelstellingen.