EXPERTISE IN DE ZIEKENHUISSECTOR

SPIE versterkt haar expertise in de ziekenhuissector

Brussel, 12 april 2018 – SPIE Belgium, dochteronderneming van de groep SPIE, de onafhankelijke Europese marktleider in multitechnische dienstverlening, is al jarenlang actief in de ziekenhuissector. Onlangs nog bracht de onderneming dankzij haar expertise verschillende projecten met specifieke uitdagingen tot een goed einde. We zoomen in op drie referenties van SPIE Belgium in de medische sector: het CHU Ambroise Paré in Bergen, het AZ Delta in Roeselare en het UZ Leuven in Leuven.

Elk van die drie projecten hield op zijn manier een echte uitdaging in voor SPIE. Werken in een ziekenhuisomgeving is allerminst eenvoudig. Het ziekenhuis en zijn infrastructuur moeten namelijk op elk moment operationeel blijven, de patiënten en het medische corps zijn permanent aanwezig en de medische diensten dienen constant gagarandeerd te worden.

Deze projecten vertoonden specifieke uitdagingen waarvoor SPIE Belgium een oplossing kon bieden. Voor het CHU Ambroise Paré in Bergen werkte SPIE mee aan de montage van prefabmodules uit Duitsland. Bij dit “sleutel op de deur” project moest een team van SPIE in Duitsland aanwezig zijn om de prefabricatie te begeleiden. Tevens was het projectteam aanwezig in Bergen om de integratie van de modules in het ziekenhuis te garanderen. Een projectaanpak die van de medewerkers veel flexibiliteit vroeg op het vlak van (internationale) mobiliteit.

Daarnaast moet SPIE Belgium zowel in het AZ Delta als in het UZ Leuven geregeld alle zeilen bijzetten. Voor de uitbouw van een nieuwe kliniek in Roeselare, voor het bouwen van het grootste operatiekwartier van West Europa of het ontwerpen en bouwen (design&build) van een centrum voor protonentherapie bij UZ Leuven stonden de multidisciplinaire teams van SPIE altijd klaar.

Zich organiseren op de werf, geluids- en stofoverlast tot een volsterkt minimum beperken, de leveringen organiseren tijdens de daluren, interventies organiseren tijdens de nacht of in weekends, de stroomvoorziening en het comfort van de kliniek constant garanderen en vooral een kader creëren waarin veilig kan gewerkt worden, zijn taken waarmee SPIE zich dagelijks bezighoudt.

Tevens heeft SPIE Belgium in de voorbije jaren zelf of als onderaannemer meerdere projecten tot een goed einde gebracht in ziekenhuizen zoals het AZ Jan Palfijn in Gent, het OLV Ziekenhuis in Aalst, het AZ Alma in Eeklo en ook het AZ Groeninge in Kortrijk, om er maar een paar te noemen.

Een mooie waaier aan referenties die aantonen dat SPIE Belgium een onmisbare multidisciplinaire partner in de ziekenhuissector is.

De klant ontzorgen en technisch bijstaan bij het bouwen van nieuwe installaties en het onderhouden van de bestaande installaties blijft onze roeping.

Geassocieerde markt

Geassocieerde afdeling