SPIE gekozen door Befimmo voor het onderhoud van drie grote kantoorcomplexen in Brussel, Zaventem en Louvain-la-Neuve

Anderlecht, 19 augustus 2024 - SPIE Belgium, een dochteronderneming van de SPIE Groep, Europa's toonaangevende onafhankelijke leverancier van multitechnische diensten op het gebied van energie en communicatie, kondigt de ondertekening aan van drie contracten die de komende tien jaar zullen worden uitgevoerd in Brussel, Zaventem en Louvain-la-Neuve, België. De afgesloten contracten betreffen het onderhoud van vastgoedcomplexen van Befimmo, de grootste eigenaar van kantoorvastgoed in België en Luxemburg.

In 2020 kreeg de afdeling Building Services van SPIE Belgium van de vastgoedmakelaar het eerste onderhoudscontract voor het gebouw Brederode II, waarvan de technische installaties werden uitgevoerd door de afdeling Building Projects van SPIE Belgium. Het jaar daarop vertrouwde Befimmo, dankzij dit eerste succes, het technische beheer van haar gloednieuwe gebouw Quatuor, een avant-gardistisch vastgoedcomplex in de Noordwijk van Brussel, toe aan de afdeling Building Services van SPIE.

Dankzij deze eerste geslaagde samenwerking won SPIE het vertrouwen van Befimmo en besloot het bedrijf SPIE drie nieuwe onderhoudscontracten met volledige garantie toe te kennen voor: :

  1. Ikaros Park in Zaventem, bestaande uit 26 kantoorgebouwen.
  2. Het emblematische art-decogebouw Central Gate, gelegen in het hart van Brussel en hoofdzetel van Befimmo.
  3. Esprit Courbevoie, een nieuw gebouw in Louvain-la-Neuve.

De drie betrokken locaties zullen genieten van een volledige reeks onderhoudsdiensten op verschillende belangrijke gebieden:

 

Ikaros Park, een hub van 26 kantoren in Zaventem

Ikaros Park, gelegen in Zaventem, is een belangrijk zakencentrum met een oppervlakte van 45.821 m². Op de site zijn enkele van 's werelds toonaangevende bedrijven gevestigd. Het onderhoudscontract is ingegaan op 1 juni 2024 en loopt tot 2034.

 

Het kantorencomplex Central Gate in Brussel

Het 32.429 m² grote kantorencomplex Central Gate, gelegen in het hart van Brussel, huisvest een aantal bekende huurders op de Belgische markt, waaronder Befimmo. Op 1 juli 2024 begon SPIE Belgium met een onderhoudsperiode in dit gebouw, eveneens voor een periode van tien jaar.

 

Het Esprit Courbevoie kantoorgebouw in Louvain-la-Neuve

Het nieuwe gebouw, dat in 2024 opgeleverd wordt, is een uitstalraam voor het hybride aanbod van Befimmo en omvat 4.300 m² kantoorruimte en 4.000 m² coworkingruimte. SPIE begon met een opdracht voor het beheer van de installaties aan het einde van het project tussen eind 2023 en begin 2024 en kreeg in april 2024 een onderhoudscontract voor een periode van 5 jaar.

Thiry Pierig, Business Unit Manager bij SPIE legt uit: “We zijn bijzonder vereerd dat Befimmo ons gekozen heeft om vastgoedcomplexen van deze kwaliteit en omvang te beheren. We brengen onze technische expertise en vakkennis in om de betrouwbaarheid en de levensduur van de installaties van Befimmo te garanderen en om alle bewoners van deze gebouwen de meest geavanceerde technologieën aan te bieden.”

Deze contracten illustreren het hernieuwde vertrouwen van Befimmo in SPIE Belgium om de kwaliteit en de prestaties van haar infrastructuur in België op peil te houden.

Geassocieerde markt

Geassocieerde afdelingen