Rega Institute for Medical Research (KU Leuven)

Medische research covid-19: SPIE garandeert continuïteit van de activiteiten van het Rega Institute for Medical Research (KU Leuven)

Brussel, 24 april 2020 - SPIE Belgium, de Belgische dochteronderneming van SPIE, de onafhankelijke Europese marktleider in multitechnische dienstverlening op het vlak van energie en communicatie, is al meer dan vijf jaar actief binnen de KU Leuven voor onderhoudswerken en interventies. Vandaag zijn alle ogen gericht op het Rega Institure for Medical Reseach dat momenteel een vaccin tegen covid-19 ontwikkelt. En daar draagt SPIE Belgium ook haar steentje aan toe.

 

Al vijf jaar is de business unit Services Geel van SPIE Belgium met een twintigtal medewerkers aanwezig in de talrijke gebouwen van de KU Leuven. De diensten die ze daar aanbiedt zijn voornamelijk het onderhoud en de interventies in verband met koeling, warming, stoom, luchtbehandeling en perslucht.

 

Sinds de uitbraak van de covid-19 pandemie zijn alle ogen gericht op het Rega Institute for Medical Research, waar SPIE Belgium een cruciale rol speelt. Het team van de business unit Services Geel zorgt er voor dat alle technische installaties (koeling, warming, stoom, luchtbehandeling en perslucht) er optimaal draaien en houden continu alles onder controle via het gebouwenbeheersysteem. Daarnaast houdt SPIE zich ook bezig met de optimale werking en het monitoren van de datacenters die zeker in deze periode het kloppend hart vormen van de research-afdelingen.

 

Johan van der Struijk, Contract Manager bij SPIE Belgium, legt uit : « Werken in een onderzoekscentrum is sowieso een bijzondere opdracht. Ons team moet continu alles in de gaten houden en ervoor zorgen dat de installaties optimaal werken. In de moeilijke periode die we momenteel met zijn allen meemaken is het nog meer van belang om ervoor te zorgen dat de wetenschappers feilloos hun werk kunnen uitoefenen en dat ze kunnen rekenen op een perfecte uitrusting. Wij zijn trots dat we hier ook ons steentje kunnen aan bijdragen.»

Geassocieerde markt

Geassocieerde afdeling