Oplossingen aangepast aan COVID-19

Veiligheid: SPIE reikt klanten oplossingen voor de COVID-19-pandemie aan

Brussel, 6 mei 2020 – SPIE Belgium, de Belgische dochteronderneming van SPIE, onafhankelijke Europese marktleider in multitechnische dienstverlening op het gebied van energie en communicatie, heeft altijd al een toonaangevende rol gespeeld op het vlak van veiligheid. Tegen de achtergrond van de gezondheidscrisis die ons momenteel treft, heeft SPIE Belgium een pragmatische driefasenaanpak ontwikkeld om het algemene onveiligheidsgevoel te beperken en haar klanten concrete oplossingen aan te reiken die hen helpen om opnieuw aan de slag te gaan.

 

In het kader van het plan om onze economie opnieuw in een hogere versnelling te brengen, legt de regering de bedrijven bepaalde maatregelen op om ieders veiligheid te garanderen. SPIE Belgium stelt haar expertise en diensten ter beschikking om haar klanten te helpen de uitdagingen op het gebied van organisatie, veiligheid en signalisatie het hoofd te bieden.

 

Hiertoe heeft SPIE een begeleidingsplan uitgewerkt voor haar klanten dat drie fasen telt:

 

SPIE zal haar klanten dus helpen om de verplichte aanpassingen aan hun gebouwen door te voeren en hen begeleiden bij elke stap die ze in deze gezondheidscrisis moeten zetten. Of het nu gaat om ventilatietoestellen (luchtrecuperatie, uv-systemen enz.) afstellen, toebehoren voor deurklinken leveren, schermen in plexiglas plaatsen of vloersignalisatie aanbrengen.

 

SPIE Belgium biedt bijvoorbeeld twee temperatuurdetectieoplossingen aan. Hierdoor komt men snel te weten of iemand koorts heeft en kan het aantal contacten tussen gezonde mensen en mensen met COVID-19 worden beperkt. De eerste oplossing, die binnenkort beschikbaar is bij het Belgische hoofdkantoor van SPIE in Anderlecht, is de snelste om te installeren. Het gaat namelijk om een vrijstaande zuil die gewoon op een 230V-stopcontact moet worden aangesloten. Deze zuil kan worden gebruikt om snel iemands gezicht te scannen en te detecteren of zijn of haar temperatuur meer dan 37 °C bedraagt.

De tweede temperatuurdetectieoplossing scant meerdere passerende personen tegelijk en meet de temperatuur van ieder van hen. Dit systeem kost iets meer tijd om te installeren, maar de bekabeling ervan is eenvoudig.

 

Naast deze twee oplossingen voor temperatuurdetectie biedt SPIE Belgium ook een uv-ontsmettingssysteem aan.

 

Christophe Castiaux, Business Unit Manager Building Systems Elec bij SPIE Belgium, legt uit: “We hebben vandaag te maken met een situatie die nieuwe veiligheidsoplossingen vergt. Waar we normaal gesproken bewakingscamera's, inbraakcontrole-, toegangscontrole- en branddetectiesystemen aanbieden, moeten we ons aanbod nu aanpassen om mensen zich veilig te laten voelen. Meerdere ziekenhuizen hebben al interesse getoond in onze oplossingen. In de komende dagen kunnen we bij verschillende organisaties tests met deze toestellen opstarten.”

 

Download PDF folder

 

Voor meer informatie, download PDF folder

 

Geassocieerde markt

Geassocieerde afdeling