Hernieuwbare energie

SPIE, een referentie op de Belgische markt van hernieuwbare energie

Brussel, 23 juni 2020 – De groep SPIE speelt een centrale rol op de Europese markt van hernieuwbare energie en fungeert al jarenlang als onafhankelijk marktleider in multitechnische dienstverlening op het gebied van energie en communicatie. In 2019 boekte de groep een omzet van 318 miljoen euro, waarvan 50 miljoen euro afkomstig was uit directe projecten en 268 miljoen euro uit indirecte realisaties. In 2020 werkt de Belgische tak van het bedrijf (SPIE Belgium) mee aan maar liefst vijf grote windmolenprojecten verspreid over het hele land.

 

Industry Aalter, een businessunit van SPIE Belgium, heeft door de jaren heen een ruime expertise opgebouwd in windmolens en fungeert vandaag als een vakkundige referentie voor hernieuwbare energie in België. Met haar technische kennis rond laag- en hoogspanningskabels, specifieke expertise op het gebied van bekabeling en goede contacten met de netbeheerders staat deze businessunit hoog aangeschreven bij de voornaamste marktspelers.

Zo deed onder meer Siemens Wind Power een beroep op SPIE om de laagspanningskabels van het windmolenpark in Rieme (Gent) te leggen en ze vervolgens aan te sluiten op de windmolens en de transformatoren.


Tijdens de eerste helft van 2020 sleepte Industry Aalter vijf contracten in de wacht voor grote projecten verspreid over het hele land:

 

 

Jochen Dewaele, Project Manager Industry Aalter bij SPIE Belgium, legt uit: "SPIE is een toonaangevende speler op de markt van windenergie. Onze grootste troeven zijn de multitechnische diensten en oplossingen die we onze klanten kunnen aanbieden in deze specifieke sector, aangevuld met de knowhow van onze hoogspanningsspecialisten."

Geassocieerde markt

Geassocieerde afdeling