2 contracten in de tertiaire en residentiële sectoren

Twee nieuwe servicecontracten voor SPIE  in de tertiaire en residentiële sectoren

Brussel, 12 januari 2021 –SPIE Belgium, de Belgische dochteronderneming van SPIE, onafhankelijke Europese marktleider in multitechnische dienstverlening op het gebied van energie en communicatie, is fier om bij te dragen aan twee nieuwe prestigieuze projecten: Quartier Bleu in Hasselt en de nieuwe Belgische hoofdzetel van PwC in Diegem.

 

Installatie van de HVAC-uitrusting in Quartier Bleu

Ook al is SPIE Belgium bekend om de diensten die ze verleent aan industriële actoren, het Belgische filiaal van SPIE is ook vaak betrokken bij meer gevarieerde projecten. Zo heeft SPIE Belgium al van in 2020 de eer om bij te dragen aan de realisatie van het nieuwe residentiële project Quartier Bleu in Hasselt. SPIE Belgium zorgt in dit kader voor de installatie van de complete HVAC-uitrusting – verwarming, ventilatie en koeling – in de woongedeeltes.

Quartier Bleu wordt binnen de kortste tijd ongetwijfeld dé hotspot van Hasselt. Quartier Bleu staat voor een interessante mix van appartementsgebouwen, gezellige restaurants en hippe winkels, en zorgt zo voor een niet te evenaren beleving. Een ontmoetingsplek voor iedereen, waar mensen kunnen samenkomen, shoppen en iets gaan eten – dit alles in een relaxte omgeving. 

Senne Mentens, Business Development Manager bij SPIE Belgium:  " Het is een eer voor SPIE Belgium om mee te mogen werken aan prestigieuze en duurzame projecten zoals Quartier Bleu. Dit project, uitgevoerd in opdracht van Matexi, sluit perfect aan bij onze visie: duurzaamheid was een cruciaal aandachtspunt bij de realisatie van Quartier Bleu. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat een aantal vooruitstrevende energiezuinige technieken zijn toegepast in het kader van dit project. Van haar kant koos SPIE Belgium resoluut voor geothermie door energie uit de grond te gebruiken voor de verwarming en koeling van alle woningen. Het grondwater nodig voor onze geothermische installatie kwam direct uit het kanaal".

 

Inrichting van de nieuwe lokalen van PwC

In 2022 verhuist PwC naar een nagelnieuwe hoofdzetel aan de Cullinganlaan in Diegem. De nieuwe hoofdzetel wordt gebouwd door Ghelamco en wordt een heel zichtbaar gebouw, in het bijzonder vanop de Brusselse Ring.

Als hoofdbewoner beschikt PwC over 22.400 m², terwijl de resterende 7.700 m² worden ingenomen door Ghelamco MeetDistrict, het door de ontwikkelaar ontwikkelde co-working concept. Hier ook zal SPIE Belgium haar steentje bijdragen. Ze zal er namelijk de HVAC-installatie voor haar rekening nemen, inclusief de plaatsing van klimaatplafonds en de installatie van warmtepompen. Het gebouw zou afgewerkt moeten worden tegen volgende zomer.

Geassocieerde markten

Geassocieerde afdeling