DIVERSITEIT

SPIE maakt van diversiteit één van de pijlers van haar HR-beleid

Implementatie van een specifiek actieplan gespreid over twee jaar

Brussel, 11 januari 2018 – SPIE Belgium, dochter van de groep SPIE, onafhankelijke Europese marktleider in multitechnische diensten op het vlak van energie en communicatie, zet opnieuw een belangrijke stap in de implementatie van een diversiteitsplan door samen te werken met Actiris. De onderneming zal zo haar maatschappelijke actie versterken en in al haar filialen krachtige projecten opzetten.

Als maatschappelijk betrokken onderneming heeft SPIE Belgium besloten om haar maatschappelijke verantwoordelijkheid nog meer op te nemen. Diversiteit wordt daarbij één van haar prioriteiten. Deze uitdaging staat al centraal bij SPIE Belgium. De onderneming mikt op een betere mix tussen mannen en vrouwen, een betere tewerkstelling van mensen met een handicap, een harmonieuze verdeling van verschillende generaties en mensen van verschillende afkomst. Met de lancering van een concreet actieplan en een charter waarin de engagementen van SPIE Belgium op het vlak van diversiteit in detail worden toegelicht, schakelt de onderneming een versnelling hoger.

Zo hebben SPIE Belgium en Actiris, de belangrijkste speler en leverancier van oplossingen voor tewerkstelling in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, elkaar gevonden. Volgens Actiris is diversiteit een echte succesfactor voor de onderneming, een menselijke en economische verrijking.

Het actieplan met Actiris is gebaseerd op een diagnose van de diversiteit onder het personeel van SPIE Belgium. Het is opgebouwd rond de analyse van vier interventiedomeinen: het beheer van de human resources, de werkorganisatie, de organisatiecultuur en de externe positionering.

Voor elk van die vier pijlers werden duidelijke doelstellingen vastgelegd. Zij vormen het 'diversiteitsplan', dat zich over twee jaar strekt. Na afloop daarvan zal Actiris het actieplan evalueren en een rapport opstellen, dat dan de basis vormt voor de diagnose van het nieuwe plan.

“Diversiteit is altijd al een stokpaardje geweest van SPIE Belgium. Zo ontstonden initiatieven als So’SPIE Ladies (mix mannen-vrouwen), het theaterstuk ‘diversiteit’ – dat we gaan opvoeren in de verschillende businessunits van SPIE Belgium in 2018 -, de aanwerving van mensen van verschillende afkomst, flexibele werkuren en werkplaats voor oudere werknemers”, licht Jean-Pierre Martin, directeur Human Resources bij SPIE Belgium, toe. Hij vervolgt: “We vonden het echter tijd om een versnelling hoger te schakelen en om van diversiteit een speerpunt te maken. Daarom hebben we een beroep gedaan op Actiris. Zo willen we niet alleen al onze medewerkers bewustmaken van het belang van diversiteit maar ook een positieve en open sociale dialoog bevorderen met onze personeelsafgevaardigden.”