SPIE Belgium levert, installeert en onderhoudt apparatuur voor beïnvloeding van verkeerslichten in Vlaanderen

In 1983 kwam de vraag vanuit De Lijn (Antwerpen) om een product te ontwikkelen om het openbaar vervoer (toen enkel de trams) te detecteren en te identificeren en om de nodige sturingen hiervoor te voorzien. Sinds dit allereerste project bijna veertig jaar geleden is het product van SPIE Belgium (AISY: Audio Identification System) enorm gegroeid met de nodige updates en nieuwste technologieën en is het verspreid over heel Vlaanderen. Naast De Lijn (trams en bussen) doen intussen ook ziekenhuizen en universiteiten beroep op AISY om hun slagbomen te automatiseren bijvoorbeeld. Kort gezegd : SPIE Belgium is al lang bezig met het ontwikkelen, plaatsen en onderhouden van intelligente oplossingen om dankzij technologie een antwoord te bieden op maatschappelijke uitdagingen.

 

Onlangs kreeg SPIE Belgium een nieuw contract van AWV (Vlaamse Overheid, Afdeling Wegen en Verkeer) binnen via een openbare aanbesteding. Het nieuwe contract houdt het onderhoud van bestaande installaties in alsook het bouwen van nieuwe installaties voor heel Vlaanderen. Het gaat om een contract van 4 jaar die startte op 1 januari 2022.

 

Los daarvan heeft SPIE Belgium ook andere markten kunnen bekoren zoals Frankrijk (Bordeaux, Marseille, Toulouse, Rouen, Nice en Lyon) en Luxemburg.

 

Khalid Afkir, Project Manager bij SPIE Belgium: “Eind 2021 won AISY de eerste prijs binnen de categorie Transport van de door SPIE georganiseerde Innovation Day. In de toekomst zal dit product ongetwijfeld nog verder evolueren. De Lijn bijvoorbeeld heeft als ambitie een vlottere doorstroming van trams en bussen om het openbaar vervoer stipter te maken en op die manier aantrekkelijker voor de gebruikers. Een perfecte oplossing voor het toenemende verkeer in de steden. En als SPIE Belgium zijn we heel blij om hieraan te kunnen bijdragen.”

Geassocieerde afdeling