ZIEKENHUISCENTRUM MOESKROEN

België: SPIE installeert zonnepanelen in het ziekenhuiscentrum van Moeskroen

Beproefde expertise op het vlak van energieoplossingen voor de zorgsector

Brussel, 23 januari 2018 – SPIE Belgium, dochteronderneming van de groep SPIE, de onafhankelijke Europese marktleider in multitechnische dienstverlening op het gebied van energie en communicatie, is al jaren aan de slag in het ziekenhuiscentrum van Moeskroen (Centre Hospitalier de Mouscron, CHM). Eind september 2017 installeerde het bedrijf zonnepanelen op een ongebruikt deel van het dak. We komen even terug op dit succesverhaal.

Het ziekenhuiscentrum van Moeskroen is een van de oudste klanten van SPIE Belgium. Een team van twee tot vier mensen werkt al jaren permanent ter plaatse. In een infrastructuur van deze omvang is naast renovatiewerken ook vaak onderhoud van systemen zoals de toegangscontrole, de verlichting, de branddetectie enz. nodig.

Het ziekenhuiscentrum van Moeskroen beschikt over bijna 395 bedden en 1300 medewerkers die dag en nacht klaarstaan voor de patiënten. In 2017 koos het ziekenhuis resoluut voor SPIE om zijn energiebeheer- en gebruik te optimaliseren.

Er werd al snel beslist om op de vrije ruimte op het dak zonnepanelen te plaatsen.  SPIE Belgium beschikt over heel wat ervaring op dat vlak en klaarde de klus in amper twee weken. Bovendien ondervond het ziekenhuis geen enkele hinder.

Mattias Bilcke, Project Engineer bij SPIE Belgium, is erg tevreden over dit project. Een krachttoer die volgens hem de uitstekende relatie met het ziekenhuiscentrum van Moeskroen alleen maar heeft versterkt: “Het CHM had heel duidelijke verwachtingen: een goede prijs-kwaliteitverhouding en een maximaal rendement voor de beschikbare ruimte. Bovendien mochten de werken in geen geval de werking van het ziekenhuis hinderen. Het ziekenhuiscentrum van Moeskroen heeft SPIE gefeliciteerd met dit project. De aanpak, de controles op de bouwplaats, de uitvoering van de werken, het resultaat dat volledig voldoet aan alle vereisten ... alles klopte.”

Geassocieerde markt

Geassocieerde afdeling