ZOHE - Interne IT-infrastructuur

LOCATIE Henegouwen

De Hulpverleningszone Henegouwen-Oost is in de wolken over het beheer en de performantie van de IT-infrastructuur opgeleverd door SPIE.

De Hulpverleningszone Henegouwen-Oost (ZOHE) bedient 22 Henegouwse gemeentes en bestaat uit 6 hulpposten. Ze staat in voor meer dan 470.000 inwoners, ofwel een derde van de oppervlakte van de provincie Henegouwen. Alles samen gaat het over 591 brandweermannen, waarvan 370 beroeps, en 56 administratieve personeelsleden die werken voor de Hulpverleningszone.

 

Toen de Hulpverleningszone van Henegouwen-Oost zich loswrikte van de stad Charleroi, moesten Antonio Bruno, de IT Manager van ZOHE, en z'n team een nieuwe informatica-infrastructuur invoeren. “Wij pleitten voor een interne oplossing”, legt hij ons uit. Daarnaast was het voor de IT Manager belangrijk dat de dienstverlener zou optreden als raadgever en als integrator bij de keuze en de installatie van de oplossing.

 

Om op de behoeften van ZOHE in te spelen, heeft SPIE aan de hand van de StorMagic-oplossing een interne netwerkinfrastructuur en een Disaster Recovery Plan (DRP) op poten gezet om een echte redundantie te bekomen. Het volledige project werd beheerd door de teams van de afdeling ICS van SPIE, in nauwe samenwerking met de klant: van de audit en advies over de keuze van de adequate oplossing en de doelstellingen van de Hulpverleningszone tot de aankoop van de hardware, de installatie, de configuratie, de stabilisatie door een System Engineer van SPIE en de assistentie.

 

Antonio Bruno is erg tevreden over de oplossing en de gebruiksvriendelijke hardware. Op het vlak van de dienstverlening is de klant vooral zeer tevreden over de goede relatie met de medewerkers van SPIE. “De hardware werkt uitstekend. Eerlijk gezegd is mijn allerbeste ervaring met de installatie van een IT-infrastructuur, deze ervaring met SPIE ”, vertelt Antonio Bruno.

Geassocieerde markt