Aanpassing van de printinstallaties van Nelissen

LOCATIE Lanaken

Dankzij SPIE kan het bedrijf besparen en biedt het z'n werknemers een positieve printing-ervaring.

Nelissen is al bijna 100 jaar actief in de bouwsector. Het is een grote Belgische speler op de internationale bakstenenmarkt. Na de verhuizing naar hun nieuwe showroom in Lanaken en aangezien het bedrijf zijn blik op digitale transformatie richt, zette Frans Aussems, de IT Manager van Nelissen, in 2018 een project op om de printinstallaties te vernieuwen. Voor die opdracht werd de afdeling ICS van SPIE Belgium onder de arm genomen.

Het bedrijf wou vooral de kosten drukken en de performantie verbeteren. SPIE stelde daarom de “all-in” oplossing op maat FlexiPrint voor. In totaal gaat het om 12 multifunctionele HP PageWide-printers (formaten A3 en A4). De totaaloplossing omvat talrijke functionaliteiten met grote toegevoegde waarde: een proactieve monitoring van het onderhoud en de automatische levering van toebehoren, SPIE als drietalig en uniek contactpunt en de Secure Print Management-oplossing van PaperCut. Dat alles werd gefinancierd via OPEX bij onze Business Unit Financial Solutions en het effectieve verbruik wordt per kwartaal gefactureerd aan een vaste prijs per pagina.

De oplossing geraakte snel ingeburgerd bij Nelissen. De medewerkers ervaren het als positief en eenvoudiger. ”De FollowMe-oplossing van PaperCut werd op alle printers geïnstalleerd. Zo kunnen de 80 gebruikers nu vanaf elk apparaat printen. Ze moeten zich aanmelden en zijn dus aandachtiger dan voorheen bij het gebruik van de machines”, meldt Frank Aussems. De IT Manager voegt toe dat “SPIE alle gewenste functionaliteiten biedt én de kosten heeft weten te drukken. Dat is een groot voordeel vergeleken met de vorige oplossing!”.

Geassocieerde markt